5 Haziran 2014 Perşembe

Çamaşır Makinesindeki Pis Kokular

Öncelikle evet biliyoruz gerçekten çok kötü kokuyor ve çamaşır makinenizden soğudunuz üstelik kaldırıp atasınız da geliyor. Şimdi bir kaç pratik bilgi ve olası sebepleri düşünürek sorununuzu kendiniz çözebilirsiniz.

Koku Sebepleri Nelerdir?
Makinede zamanlar oluşabilecek olağan durumlardan birisidir koku problemi. Öncelikle başlıca sebebi çamaşır makinenizin gideri olabilir. Diğer sebeplerse öndeki contanın altında zamanla oluşabilecek kararma ve balçıklanmalar veya deterjan kutunuzun iç bölümündeki deterjana kirece bağlı kararmalar.

Kontrol Edilecek Noktalar Nelerdir?
Gider hortumunuzu giderden çıkararak orada balçıklanma veya rüzgarla gelen kötü koku olup olmadığını kontrol edin. Böyle bir durumla karşılaşırsanız tesisatçınızdan yardım isteyiniz. Deterjan kabını sık sık temizleyiniz deterjan kabınızı çıkartarak kabın girdiği bölümün heryerini tamamen çamaşır suyuyla siliniz. Deterjan kabındaki siyahlanmalar genelde deterjan ve yumuşatıcının birbirine teması sebebiyle olmaktadır. Öndeki contanızı aralayarak içinde balçıklanma olup olmadığını kontrol edin eğer ki varsa genelde çamaşırınıza da bulaşır bu siyahlık contayı yenisiyle değiştirtiniz.

Çözüm Nedir?
Kokuyu atabilmek için piyasada marketlerde veya servislerde satılan kazan temizleme ilaçlarıyla 3 ayda bir kere en uzun programda 90 derecede cihazınızı boş olarak çalıştırınız. Temizleme maddeleri temin edemiyorsanız çamaşır suyu veya domestos tarzı kimyasallar kullanabilirsiniz. Contada siyahlığa önlem olarak her yıkama sonrasında kuru bir bezle contanızı siliniz ve cihazınızın kapağını mutlaka aralık bırakınız. Deterjan ve Yumuşatıcıyı birbirine temas ettirmeyiniz. 2 haftada bir kere alt bölümdeki su tahliye (pompa) kapağını açınız ve içindeki suyu boşaltıp içini kurulayınız. Bu şekilde kullanım yaptığınız takdirde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. Keyifli yıkamalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder